Piktogrammer i specialdesign og standard

Brug piktogrammer som lettilgængelig kilde til information. Skab dine egne personlige piktogrammer lige her hos os.
You are here:

Grafik som universelt sprog

Piktogrammer kan bruges overalt som lettilgængelig kilde til information, som ikke er afhængig af hverken læsefærdigheder eller sprogkundskaber – eller hvor tekst ganske enkelt er enten upraktisk eller decideret umulig at benytte. Effection kan hjælpe med alt inden for piktogrammer – helt fra specialdesignede løsninger til standardpiktogrammer og på alle former for materialer, størrelser og farver. Om du skal bruge ét eller flere tusinde gør ingen forskel for os. Og vi hjælper selvfølgelig også gerne med at montere dem.

Taktil affaldssortering

Imødekommer jeres affaldssortering blinde og svagtseende? For at skrue ned for C02-udledningen og op for genanvendelsen, skal vi i 2023 sortere vores husholdningsaffald endnu mere. Mere affaldssortering betyder, at de to affaldsbeholdere, som den typiske husstand har derhjemme, får en ekstra ven, og at affaldsstationerne skal omrokere.

Den nye affaldsbekendtgørelse kommer med nye strømlinede sorteringskriterier, der gælder over hele landet. Det vil sige, at alt affald fremover skal deles op i 10 typer, nemlig papir, pap, metal, glas, plast, tekstil, madaffald, restaffald, kartoner og farligt affald. Det skal være nemt at identificere affaldskategorien og hver affaldsbeholder skal tydeligt være mærket med affaldstypen, så sorteringen bliver korrekt.

Har du styr på det som kommune?

Det er kommunernes opgave at stille sorteringsbeholdere til rådighed, viderebehandle affaldet og mærke beholderne med 10 nye piktogrammer til hver fraktion. I den forbindelse opfordrer Miljøstyrelsen til, at alle kommuner også stiller affaldssorteringsskilte med taktil/blindeskrift til rådighed, så blinde og svagsynede også nemt kan affaldssortere.

Her kan vi hjælpe. Vi tilbyder nemlig taktil afmærkning til affaldssortering. Vores skilte har letforståelige symboler, tekst og punktskrift (braille) til hver fraktion, så blinde og svagsynede kan skelne imellem de forskellige affaldsbeholdere. Derudover er både symboler og bogstaver hævet fra pladen, så de også kan føles med fingrene. På den måde kan dem, der bliver blinde eller svagsynede senere i livet, også nemt læse skiltene. 

taktil affaldssortering effection
taktil affaldssortering effection

Standard eller unikke piktogrammer? Det kan være svært at vælge og kommer i sidste ende helt an på dine behov. Vi har hjulpet mange og vi kan også hjælpe dig med at finde den rigtige løsning.

Ole Højgaard

Vi er klar til at hjælpe

Kontakt os i dag og book et uforpligtende møde, så finder vi den perfekte løsning for dig.

Ole Højgaard
Key Account Manager
+45 20 19 45 54
olh@effection.dk