Besøg af samarbejdspartnere fra Closing Loops

Som en del af værdikædesamarbejdet, Closing Loops, kunne vi i samarbejde med Teknologisk Institut byde vores samarbejdspartnere fra projektet CØ35 indenfor på vores lokation i Skejby til et spændende opstartsmøde den 4. juni 2024.

CØ35-projektet fokuserer på genbrug og cirkulær økonomi inden for tekstiler. Sammen arbejder vi med at nytænke måden, tekstiler genbruges og genanvendes på, og projektet har potentiale til at reducere affald, samt nedbringe CO₂-udledninger og ressourceforbrug.

Tilstede ved mødet var repræsentanter fra: 

  • Haack Recycling
  • DT Solution
  • Marius Pedersen
  • Mariagerfjord Kommune
  • Arctic
  • Teknologisk Institut
  • Effection

Her fortalte vi blandt andet vores samarbejdspartnerne om, hvem Effection er, hvordan vi kan bidrage til projektet, samt hvilke muligheder og udfordringer, vi står overfor med vores tekstiler. 

Derudover afholdt Mariagerfjord Kommune et informativt oplæg om, hvordan kommunen indsamler tekstilaffald gennem deres 5 genbrugspladser, samt hvordan de kommunikerer til borgerne i kommunen, at de skal affaldssortere tekstilaffald og tøj til genbrug.

Hvad er Closing Loops?

Hos Effection er vi stolte af at være en del af Closing Loops, som er et samarbejde mellem små og mellemstore virksomheder, eksperter og institutioner på tværs af Danmark, der sigter mod at fremme cirkulære løsninger i forskellige værdikæder. 

Sammen adresserer vi de vigtigste ressourcestrømme inden for væsentligste sektorer, såsom byggeri & anlæg, fødevarer & bioressourcer, møbler & tekstil og vand- & miljøteknologi.

Closing Loops støttes af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med det mål at gøre Danmark førende inden for cirkulære økonomipraksisser inden 2030. 

Vores dedikation til CØ35-projektet ligger i at genanvende tekstiler fra tidligere brug og skabe nye, højkvalitetsprodukter. Gennem denne proces forlænger vi levetiden af disse materialer og minimerer deres miljøpåvirkning.

Effections samarbejdspartnere i CØ35 om Cloosing Loops