Case / Absalon professionshøjskole

Customized design gør studiemiljø levende

Uddannelsesinstitutioner har gennem årene udviklet sig til at være meget mere end blot tørre, funktionelle læreanstalter bestående af bare klasselokaler med skriveborde, stole, tavler og en lærer, der står og peger på et slidt verdenskort. I dag må skolernes rammer gerne inspirere og opmuntre studerende og undervisere til at suge læring til sig.

Høje indretnings­mæssige ambitioner

Campusser er i dag en vigtig del af de lokale bymiljøer og indrettes og drives, så de også skaber værdi for den lokale befolkning, og opleves som mere end et uddannelsessted. De er en form for livsnerve i byen, der både tiltrækker studerende og dygtige undervisere. Uddannelser med høj faglighed, praktik, levende studiemiljøer og internationale horisonter. Et sted, hvor der ikke er lagt fra drømme til virkelighed. Sådan beskriver Professionshøjskolen Absalon visionen for deres nye campus i Slagelse. For at løfte visionen om at skabe et levende studiemiljø, der indbyder til høj faglighed og favner ivrigheden til at udvikle sig, er de indretningsmæssige ambitioner sat højt.

Opgave

Moderne campus med en gennemgående indretning

Med 13.000 m2 og plads til 2000 studerende og 250 medarbejdere, er der mange lokaler og kroge, der skal designes og indrettes.

Absalon ønskede at etablere en moderne campus med en gennemgående indretning, der afspejler professionshøjskolens værdigrundlag. Det var vigtigt, at alle lokaler skulle være behagelige at være i, således at både ansatte, studerende og besøgende, har lyst til at blive og gribe til bøgerne. Samtidig skulle der laves wayfinding-løsninger, der gør det nemt for alle at finde rundt. Løsninger, der gerne måtte spille op mod bygningens nordiske arkitektur. Slutteligt, skulle der være mulighed for at rulle konceptet ud på de 6 andre campusser professionshøjskolen har, så der bliver trukket en rød tråd.

Effektivt samarbejde

Med et så stort projekt havde Absalon brug for en leverandør, der kunne gøre Rønnow Arkitekter og Absalons visioner til virkelighed og skabe customized løsninger, der både er flotte og praktiske.

De havde brug for en leverandør, der både kunne være sparringspartner på designløsninger, projektkoordinere, producerer og monterer. Vi er glade for vi fik lov til at byde ind på opgaven og fik lov til at føre projektet ud i livet.

Det er blevet en helt unik løsning, som vi sætter stor pris på i hverdagen.
professionshoejskolen-absalon-logo
Ole Worregård
Centerchef for HR og Kommunikation

Løsning

Wayfinding og skiltning, der inspirerer og motiverer

Med afsæt i et designoplæg fra Rønnow Arkitekter og visionerne fra professionshøjskolen, skabte vi en masse unikke løsninger særligt udviklet til projektet. Vi leverede alt ind- og udvendig skiltning, glasdekorationer samt wayfinding og vægdekorationer. Alt er designet og produceret med fokus på både praktik og æstetik. Materialerne er blevet nøje udvalgt, så de spiller op mod bygningens nordiske arkitektur og indretning. Der blev blandt andet produceret flotte nedhængsskilte og skilte til trapperne i egetræ, og lavet customized søjleskilte i akryl.

For at lede folk på rette vej, har vi leveret 3 store oversigtsplaner, der hænger forskellige steder på skolen. På søjlerne giver røde skilte indikation om, hvor du befinder dig, mens grå skilte viser vej.

Kreativiteten har også fået lov til at folde sig ud. De tegnede mænd man ser på trapperne, er en sjov og kreativ måde, hvorpå Absalon gerne vil inspirere dens studerende, medarbejdere og besøgende til at tage trappen. Alle mødelokaler har også fået historiske navne, og inde i selve lokalet har vi monteret skilte, med en beskrivelse af det historiske menneske, som lokalet er navngivet efter design af BGRAPHIC.

Det er faktisk ikke så tosset, at der er kommet lidt på trapperne. En kvik analyse i min klasse viste, at lysten til at tage ned og spise i kantinen blev begrænset af trappen, der på en eller anden måde virkede uvelkommenende. Men efterhånden som skolen bliver "møbleret" begynder det hele at "samle" sig.
professionshoejskolen-absalon-logo
Charlotte Petersson
ernæring- og sundhedsstuderende

Resultat

Unikt studiemiljø og sund driftøkonomomi

Med en uddannelsesinstitution som kontinuerligt vil forandre sig, har det væres vigtigt, at der skulle være en sund driftsøkonomi. Blandt andet vil undervisere, andet personale og kontopladser løbende blive skiftet. Til dette har vi udformet skabeloner til skilte, som Absalon nemt selv kan udskifte når behovet opstår. Det holder driftsomkostningerne nede.

Der er blevet skabt unikke løsninger, som virkelig sætter prikken over i’et når det kommer til indbydende og inspirerende lokaler. Professionshøjskolen Absalon har nu rammerne til at skabe et levende studiemiljø, der både styrker uddannelserne og som kan tiltrække studerende fra nær og fjern.

Både Rønnow Arkitekter og Absalon er blevet rigtig glad for det unikke studiemiljø, der er blevet skabt – resultatet taler også lidt for sig selv.

Peter Svane Rasmussen

Skal vi også hjælpe dig?

Kontakt os i dag, så finder vi den perfekte løsning for dig og dit brand.

Peter Svane Rasmussen
Key Account Manager
+45 40 20 75 45
psr@effection.dk

Andre cases