Case / Nordøstamager skole

Kreativ wayfinding skaber dynamisk læringsrum

I den moderne folkeskole har wayfinding udviklet sig til mere end blot praktisk guidance gennem korridorerne; det er nu en mulighed for at udvide læringsrummet. Nordøstamager Skole (NØAS) har taget denne tilgang til sig og skabt et læringsmiljø, hvor elever ikke kun lærer i bygningen, men også af bygningen.

Glasfolie på Nordøstamager skole

Opgave

En alsidig skiltning

Ved opførelsen af Nordøstamager Skole var fokus på ’læringsmiljø’ og ’fællesskab’ afgørende. Skolen ønskede en skiltning, der ikke blot var funktionel, men også æstetisk tiltalende og undervisningsvenlig. Løsningen skulle tåle de mange små pilfingre, udfylde sit praktiske formål om at skabe et effektivt flow på skolen og samtidig have et flot visuelt udtryk, der kunne anvendes i undervisningen.

Det var vores opgave at rådgive i materialevalg og placering samt at stå for at producere og montere den innovative wayfinding, som er designet af CCO Arkitekter. Vi er glade for, at vi fik lov til at byde ind på opgaven og føre projektet ud i livet.

Hos Effection tilbyder vi 360° service, der spænder fra idéudvikling til udførsel. Vi kan hjælpe fra start til slut, men vi springer også med glæde ind i processen dér, hvor det har mest værdi for dig.

Løsning

Wayfinding, der viser vejen i undervisningen

Med afsæt i et oplæg fra CCO Arkitekter, har vi produceret en lang række unikke skilteløsninger, som imødekommer praktiske og æstetiske behov på skolen. Vi leverede indvending skiltning, glasdekorationer og wayfinding som er udviklet i tæt samarbejde med CCO Arkitekter, der har designet det samlede wayfinding projekt. Materialerne er nøje udvalgt, så de harmonerer med bygningens design. Sorte og hvide bogstaver på skiltene fremhæves mod betonvægge og søjler, hvilket sikrer en tydelig vejvisning.

Der er heller ikke sparet på kreativiteten. Glasruderne i alle undervisningslokaler er folieret med motiver, som ikke blot er visuelt flotte, men også anvendelige til at guide eleverne på rette vej eller som en del af undervisningen.

Der er taget højde for funktionalitet uden at gå på kompromis med kreativiteten. Motiverne på glasruderne er placeret, så små pilfingre ikke kan komme til, og på overfladen af de nummererede trappetrin i opgangen er sikkerhedsstriber sat op, mens der er sat afskærmningsfolie op på alle glasvægge.

Glasfolie til idrætslokalet på Nordøstamager skole
Effection har været gode til at gribe vores idé og design, samt at omsætte det til velfungerende skiltning og wayfinding elementer af høj kvalitet.
CCO arkitekternes logo
Ditte Rode
CCO Arkitekter

Resultat

Skilte, der lærer og inspirerer

Nordøstamager Skole er mere end blot en skole; det er en inspirerende læringsoplevelse. Ved at integrere skiltningen i skolens indretning indbyder skolen til faglige samtaler og guider elever og brugere gnidningsfrit gennem læringsområderne.

 Nordøstamager Skole er blevet en skole, der går ud over forventningerne og giver en skoleoplevelse i særklasse.

NØAS glasfolie kan bruges i undervisningen
NØAS gør skiltningen til en del af den samlede indretning
Peter Svane Rasmussen

Skal vi også hjælpe dig?

Kontakt os i dag, så finder vi den perfekte løsning for dig og dit brand.

Peter Svane Rasmussen
Key Account Manager
+45 40 20 75 45
psr@effection.dk

Andre cases