Case / Moesgaard museum

6-stjernet udstilling på Moesgaard Museum med storslåede visuelle elementer

»Går man tæt på det udstillede, vil man opdage en helt exceptionel sans for æstetiske detaljer i tiden, hvor det første årtusinde møder det andet. De mange objekter skaber næsten et gåsehudsfremkaldende sus […]« Sådan skriver Lars Svanholm fra Jyllands-Posten, 5. februar 2022, og det er blot én af anmeldelserne af særudstillingen “RUS – Vikingerne i øst” på Moesgaard Museum.

En sådan succes kommer man ikke sovende til. Det kræver, at alle elementer i udstillingen er gennemtænkte og gennemførte.

Vikingeskib udstilling
Vaegprint moesgaard

Opgave

Særudstilling i særklasse

Som gældende ved deres seks tidligere særudstillinger, sigter Moesgaard Museum altid efter at give besøgende en oplevelse, der springer rammerne. I dette tilfælde skulle museumsgæster tages med på en storslået scenografisk rejse til forskellige verdener, alt imens de lærer om de nordiske vikinger, der rejste mod øst over Østersøen og videre til Det Byzianske Rige og kalifat for at handle og tilegne sig rigdom.

Moesgaard ønskede at kreere en særudstilling i særklasse, hvor dørene åbnes og gæsterne træder ind i et gennemført univers, hvor musik, visuelle elementer og udstillede genstande spiller sammen og går op i en højere enhed, som efterlader et vedvarende og uforglemmeligt indtryk.

Løsning

Stemningsfyldte budskaber i store og små formater

Når en udstilling stables på benene, er intet overladt til tilfældighederne. Det ved vi, for vi har været med på sidelinjen som leverandør siden 2014. I samarbejde med Moesgaards eget team af dygtige scenografer og arkitekter, har vi skabt visuelle elementer, der er med til at sætte stemningen i særudstillingen.

Til museets vægge har vi leveret store vægdekorationer, der danner baggrund for hele udstillingen. Store, flotte billeder af et brusende hav, vikingeskibe, skove, floder eller ørken. M2 Film har stået for udarbejdelse af selve billederne til de store print. Det var vigtigt for Moesgaard, at disse vægdekorationer kunne være så store som muligt, med minimale samlinger og samtidig have en billedkvalitet i højeste kvalitet. Vi har leveret print helt op til 1359×403 cm uden sammensyninger.

I Kyiv-rummet hænger der aflange bannere, der både i tekst og billeder fortæller om historiske figurer i vikingetiden. Rundt omkring i udstillingen mødes gæsterne af forskellige kreative infotavler med alt fra tekst, til billeder af kort med ruter. I montrerne findes små informationskort i sort med trykt, hvid tekst.

Gennem alle årene med samarbejde har vi mødt kompetente medarbejdere, der altid leverer en glimrende service. Vi har oplevet en god personlig rådgivning fra Anne Daa, som har præsenteret os for en række muligheder indenfor materialevalg, print og produktion. Den kompetente sparring har været værdifuld for vores kreative arbejde. Hun har samtidig leveret et prisværdigt logistisk arbejde.
Moesgaard museum
Claus Schou Sandgaard
Arkitekt/projektleder

Resultat

Visuelle virkemidler sætter gang i alle sanser

Dørene åbner, og straks bliver du taget med på en inddragende rejse ind i vikingernes verden. Hvor end øjet vandrer bliver besøgende mødt af visuelle virkemidler, der sætter tonen for udstillingen. 

I samspil med resten af udstillingen, skaber de løsninger vi har leveret en kulisse, der er intet mindre end medrivende, stemningsfuld og imponerende. Rundt om hvert hjørne venter en ny visuel oplevelse, der giver et sug i maven og lader tankerne og fantasien folde sig ud i fuldt flor. Inddragelsen af vægge og gulve, samt øjet for detaljerne og de nøje udvalgte materialer medvirker til, at udstillingen er en stor succes. Og med 6-stjernet anmeldelser og ros fra gæster, kan Moesgaard Museum kun være stolt af denne flotte særudstilling.

Tine Johansson

Søger du visuelle elementer til din udstilling?

Vi har mange års erfaring med at levere visuelle elementer i højeste kvalitet til gallerier og museer, og vi hjælper også gerne dig. Tak kontakt til Ole for et uforpligtende møde.

Tine Johansson
Project Manager
+45 36 19 99 93
tij@effection.dk

Andre cases

Kæmpe vognpark hos AVIS får ensartet branding

Firmabiler møder dagligt hundrede, hvis ikke tusindvis, af potentielle kunder – både når de er på farten, og når de holder stille. Det er derfor oplagt at bruge bilerne som rullende reklamesøjle.