Case / Global fashion agenda

Visuelle elementer understøtter Global Fashion Agendas bæredygtige dagsorden

Kan modebevidst være lig med miljøbevidst? Det mener Global Fashion Agenda. Deres helt store mål er nemlig at få bæredygtighed på dagsordenen. Siden 2009 har GFA afholdt Global Fashion Summit – et ledende internationalt forum for bæredygtighed inden for modebranchen.

I sommeren 2022 blev Global Fashion Summit afholdt i Operaen i København. Et event, hvor det bæredygtige aspekt skulle findes i alt fra inspirerende taler til de visuelle virkemidler.

GFA logo på havnefront
Oversigtstavle GFA

Opgave

Visuelle elementer i miljøvenlige materialer

Der er ingen tvivl om, at modebranchen påvirker miljøet. Punktum. Men hvordan kan man ændre på det faktum? Det er hvad Global Fashion Agenda vil sætte fokus på med Global Fashion Summit. Med eventet stræber de efter at øge bevidstheden om de mange nuancer inden for mode og starte diskussionen om en mere bæredygtig modebranche. Det er ikke så lidt endda.

Når bæredygtighed er på dagsordenen, skal det selvfølgelig skinne igennem på hele eventet – også i valget af de visuelle elementer. Udfordringen lå derfor i at finde løsninger, som levede op til GFA’s ønsker og krav om genanvendelige materialer til alt fra bannere og logoer til oversigtstavler.

Efter gennemgang af flere materialer endte vi med varierende genbrugspap og PVC-frie folier, der levede op til den ønskede feeling – og som samtidig kunne bearbejdes og genbruges.

Løsning

Skræddersyede elementer til modeevent

Et menneskehav og et utal af begivenheder samlet ét sted kræver tydelig wayfinding. Derfor skabte vi hule wayfinding-elementer, der kunne omslutte de allerede eksisterende wayfinding-skilte i Operaen – naturligvis i genbrugspap. På den måde var de faste skilte i metal med til at fastholde skiltet og mindske forvirringen for de besøgende ved kun at have wayfinding til netop dette event.

De besøgende kunne samtidig få en oversigt over eventets mange begivenheder via en digital signage-løsning med touchskærme stående på træstaffelier.

Men intet event uden fængende visuelle virkemidler. Store bannere prydede Operaens høje lofter og skabte opmærksomhed til eventets budskab, og en iøjnefaldende pressevæg blev midtpunkt i Operaens hall.

For at fuldende outfittet skabte vi dagens centerpiece – nemlig et stort logoskilt, som blev placeret foran Operaen til blikfang og opmærksomhed. En skulptur lavet af genbrugspap skåret af mange plader og limet sammen til at give den rette tykkelse. Formålet var at skabe noget, der stak ud, og som kunne bruges som selfiebaggrund for de besøgende.

”Omstillingsparat, løsningsorienteret og vigtigst af alt et lyttende team. Ikke kun til hvad vi havde behov for, men også udvikling af de produkter vi i forvejen brugte. Et stort men nærværende team, der endte med at være ind over langt flere projekter, end vi oprindelig havde planlagt. Bestemt et team, vi ser frem til at arbejde sammen med ved vores fremtidige konferencer og events.”
GFA logo
Signe Sidenius Duus
Production Manager

Resultat

Gennemført grønt event

Global Fashion Summit løb af stablen med bravur. Med et samspil af informativ wayfinding og stærke visuelle elementer i grønnere materialer har vi skabt et powerful budskab baseret på det, som GFA ville ud med. Nemlig budskabet om at skabe et mere bæredygtigt perspektiv på modebranchen – et perspektiv, som blev spejlet i alt, hvad vi lavede.

Derfor kan blandt andet logoskulpturen og pressevæggen genanvendes igen og igen – og være klar til næste års summit.

Vil du vide mere om de forskellige muligheder for genbrugsmaterialer? Så bestil en medieprøve her.

GFA garderobe med skilte
Stemningsvaeg GFA
Peter Svane Rasmussen

Skal du have stablet et større event på benene?

Vi har masser af erfaring med at levere visuelle løsninger i de rette materialer og med de rette udtryk. Giv Peter et kald allerede i dag, så skal vi nok hjælpe dig godt på vej.

Peter Svane Rasmussen
Key Account Manager
+45 40 20 75 45
psr@effection.dk

Andre cases