Case / Compass Group

Folkekøkken vækkes til live i nyt designkoncept

Det traditionelle folkekøkken er et samlingssted, hvor man kan købe et nærende måltid mad til en fornuftig pris, og nyde det i fællesskab med andre. Netop det sociale fællesskab om et måltid, har vist sig at være en høj prioritet for de fleste danskere – særligt de unge. Det viser en undersøgelse af Madkulturen fra 2021. Derfor er tanken bag det traditionelle folkekøkkens fællesspisning og samvær begyndt at spire igen. 

Det seneste år har vi hjulpet Compass Group med at udvikle designkonceptet til deres nye campusrestaurant på Københavns Universitet, Amager: ”Folkekøkken” – hvor nye relationer vokser frem over et godt måltid mad. I folkekøkkenets ånd, er campusrestauranten et initiativ, der skal være med til at bekæmpe ensomheden blandt de studerende. Derfor går overskuddet fra Folkekøkken ligeledes til events, der understøtter flere sociale initiativer for de studerende.

Forsidebillede - Folkekøkken konceptudvikling

Opgave

Samvær. Fællesspisning. Folkekøkken.

Det var stikordene, da Compass Group, i maj 2022, var på udkig efter den samarbejdspartner, som skulle lave de kreative penselstrøg til campusrestauranten; Folkekøkken. 

Som studerende er det ikke kun vigtigt med et godt måltid mad, der giver energi til hjernen. Det er mindst lige så vigtigt at skabe et fællesskab med medstuderende på tværs af uddannelser. Derfor ønskede Compass Group at danne rammen for socialt samvær. Et sted, hvor de studerende kan samles, og som fortæller historien bag de gode råvarer. 

Folkekøkken skulle på én gang favne de sydlige himmelstrøg og den nordlige hygge, det traditionelle og det moderne. Samtidig skulle farver, materiale og den iøjnefaldende indretning skabe en uformel stemning, der giver anledning til samtale med restaurantens gæster.

Effection forstod, hvad vi ikke selv vidste, vi ville have. Ud fra ganske få stikord tegnede og visualiserede de en hel campusrestaurant, der var lige i skabet, og gjorde det til virkelighed.
Compass_Group
Ea Lie-Olsen
Head of Commercial Development & Marketing

Løsning

Designkoncept fortæller historien om Folkekøkken

En brandidentitet skal fortælle historien om dit brand, så den er klar og tydelig for kunden. Derfor skulle arbejdstitlen ”Folkekøkken” i første omgang visualiseres på tegnebrættet. Vores kreative afdeling har leveret et designkoncept, hvor logo, farver, materialer, illustrationer, grafik og interiør giver de besøgende i Folkekøkken en følelse af fællesskab, som samtidig bringer dem helt tæt råvarernes rejse fra jord til bord.

Alt er designet med fokus på at skabe indbydende omgivelser, der på bedste vis fremhæver både de gode råvarer, måltidet og ikke mindst fællesskabsfølelsen. I synliggørelsen af råvarernes rejse fra jord til bord, spiller naturen en stor rolle i designkonceptet. Som et af de lidt skæve og anderledes indslag i historiefortællingen om Folkekøkken, er der, i vinduespartiet, et gammelt, naturskønt maleri, der har fået et ekstra twist

 – vores tegnestue har malet oven på det oprindelige motiv, som nu bærer præg af mørke og forurening. Maleriet er et opråb om, at vi sammen kan gøre en forskel for miljøet. Materialevalgene, på tværs af hele indretningen, er nøje udvalgt, så de skaber en stemning af liv og imødekommenhed. Eksempelvis bliver traditionelle, hvide vægklinker brudt op af klinker i varme nuancer, hvor den håndtegnede rødbede fra Folkekøkkens logo går igen. 

Med lokalets faste rammer og fællesskabet for øje har de krøllede hjerner i vores kreative afdeling fortalt historien om Folkekøkken ned til den mindste detalje, mens vores dygtige praktikere sikrede, at de kreative penselstrøg kunne fungere i virkeligheden.

Effection var både med til at visualisere og realisere campusrestauranten Folkekøkken på Københavns Universitet, Amager
Effection har løst det kreative aspekt fra A-Å og har ikke bare leveret et designkoncept for Folkekøkken. De har sat rammen for vores brand guidelines. Med deres kompetencer indenfor konceptudvikling, design, projektledelse og eksekvering, har vi været i trygge hænder hele vejen.
Compass_Group
Ea Lie-Olsen
Head of Development & Marketing

Resultat

Kreativ indretning sætter fokus på fællesskabet

I starten af februar 2023 slog Compass Group dørene op til Folkekøkken og bød de studerende på Københavns Universitet, Amager indenfor. De mange kreative elementer i campusrestauranten visualiserer historien om Folkekøkken. Clipboards med opskrifter og arrangementer skaber interaktion mellem brugerne af Folkekøkken, og bidrager til følelsen af samvær. Rødbedefarven, som går igen på paneler og i de helt små detaljer på vægklinker og duge, bringer Folkekøkken tæt på råvarerne – sammen med tekstilbillederne på væggene, som indeholder en håndtegnet oversigt over diverse grøntsager og krydderurter. På bagvæggen findes Folkekøkkens logo, der blandt andet indeholder en rødbede, hvori jordkloden kan anes. Netop jordkloden lyser op i logoet og skaber blikfang og sætter fokus på fællesskabet. 

»Eleverne hos Københavns Universitet, Amager, har taget rigtig godt imod Folkekøkken. Særligt de udviklingsstuderende på campus, er rigtig glade for at have et hyggeligt sted, hvor de kan stifte nye bekendtskaber. Derudover kan de få et godt måltid mad til studievenlige priser,« udtaler Ea Lie-Olsen, Head of Commercial Development & Marketing hos Compass Group.

De kreative finurligheder
Peter Svane Rasmussen

Skal vi visualisere dine idéer?

Lad os hjælpe dig. Sammen finder vi den bedste løsning til dig og dit brand.

Peter Svane Rasmussen
Key Account Manager
+45 40 20 75 45
psr@effection.dk

Andre cases

Digital skaerm i vinduesparti
A-apoteket booster salg med digitale skærme

Hos A-apoteket har de udskifte fysiske reklamer i vinduerne med digitale skærme. Det giver mulighed for at køre sæsonbestemte reklamer, uden medarbejderne behøver at bruge tid på at skrifte reklamerne manuelt.